15. 6. 2024   |   svátek má Vít
 

Výživová poradna › Lasagne s dýní a rajčaty

Název Množství a jednotka
lasagne 500 gramů
dýně 500 gramů
rajčata 300 gramů
sýr Parmezán 150 gramů
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Z dýně vybereme semínka, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.Do rendlíku dáme trochu vody a přidáme dýni. Podusíme do měkka a rozmixujeme.
Na másle opražíme mouku, zalijeme ji mlékem, chvíli povaříme, přidáme dýni a dochutíme pepřem a soli.
Lasagne uvaříme podle návodu na sáčku.
Zapékací misku dobře vymažeme a vrstvíme - lasagne, omáčku, rajčata, opakujeme a poslední vrstvou budou lasagne. Dáme do trouby a asi 20 minut zapékáme. Pak posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.


 


RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...